.
Zapraszamy na babimojszczyznę do Kolesina. Tutaj na dziedzińcu „Dworu Kolesin” rosną ponad 200 letnie lipy, pomniki przyrody, które są cennym skarbem tego miejsca. Latem w koronach kwitnących drzew roi sie od pracowitych pszczół. Tuż za płotem jest pasieka pana Piaseckiego. I z tej pasieki miód z kolesińskich lip spotykamy w daniach regionalnej kuchni w „Karczmie Taberska” i „Dworze Kolesin”: żebereka w lipowym sosie, gęś w miodzie lipowym, wątróbka z jabłkami, pierniki, ciasta i wiele innych smakołyków. Naszym gościom serwujemy herbatę lipową z miodem. W naszym ekologicznym spa stosujemy miodoterapię relaksacyjną. „Karczma Taberska” ramach „Akademi u Cioci Joli” prowadzi zajecia edukacyjne przez cały rok pod hasłem: „Zdrowo żyjemy i zdrowo się odżywiamy”.